4 December 2016

POPIA SARDIN DI MUSIM SALJU

Assalamualaikum uolls.

Tajuk tak mau kalah.Maklumlah kalau dekat Korea ke Jepun ke kan musim salju.Kalau dekat Malaysia ni musim hujan lor.huhu.. Sambil tulis entry ni pun aku masih di dalam selimut.Ko hado. .

Sejak pakai astro ni,rajin benar mak tengok channel masakan.Bila dah tengok tu..mulalah nak try..Adakalah try menjadi..adakalanya..hampeh..Yang penting mak try kan..So tak sia-sialah buah hati mak bayar bil astro tiap-tiap bulan..hehehe

Semalam aku try buat Popia Sardin.Ko rajin ke nak buat Popia Sardin tengah-tengah malam buta.Mak rasa mak je yang over excited kot.Laki mak siap berdengkor dah.Sedangkan bini dia yang super qute ni berusahan mengulungkan popia di jam 12 malam.hahaha


Bahan-bahan
1-Spring Roll yang mak beli dekat Giant
2-Sambal sardin bersama ubi(family aku memang masak sardin bubuh ubi)
3-Kuning telur(Penting sebagai gam)

Caranya..senang sangat..ko letaklah sambal sardin yang dah dihancurkan tu kat bahagian bawah spring roll.ko lipat ja.Pstt mak nak pesan ni..Masa tarik spring roll tu..ko kena slow motion sikit..takut koyak...tang hujung tu sapukan kuning telur tadi..gulung sampai sambal sardin ko habis..Dah siap..Mak simpan dalam tupperware RHB..dan masuk dalam peti.

Bangun pagi.Mak goreng jer..Siap


Ko rase..Senang ke idok?
Podah!!Senang giler nak buat.Yang penting hati dan jiwa..Pastu kena buat dengan penuh kasih sayang.Syoklah laki mak..Bini dia rajin bebenor nak masak sarapan sekarang.

Resepi sambal sardin??
Nantilah mak citer..Mak nak sambung beradu jab..

SELAMAT MENCUBA..Muahh cikek

4 comments:

  1. serius x pnh lg buat popia sardin ni
    ada masa nti blh lah try ka..
    tenkiu sbb berkongsi idea

    ReplyDelete
  2. serius x pnh lg buat popia sardin ni
    ada masa nti blh lah try ka..
    tenkiu sbb berkongsi idea

    ReplyDelete
  3. Eh, sedapnya!musim hujan ni mkn apa pn sedap

    ReplyDelete