24 September 2016

AMARAN! Bagi Yang Baru Nak Pakai Contact Lens!

Hello..

Sorry uolls akak sekejab muncul sekejab hilang.Like Chipsmore wright! Dalam sedar tak sedar dah hujung bulan September dah ponn😭..Sebenarnya akak cuba nak taip entry blog ni tapi kenkangan masa kan..Nak buat macam mana.Lagipun akak taip pakai hanset jew.


Apa macam? Comel tak akak?Akak baru berani nak pakai lens ni.Ikutkan dah berkurun nak pakai tapi tahap keberanian tu..kureng..hehehe..Tah tetiba hari ni Sabtu..Akak terberani beli..Rasa masa beli tu..Memang dah jadi orang lain kot..
Akak beli dekat Kedai Cermin mata..Kawan akak pesan jangan beli dekat online..Bahaya dan rosak mata..

Disebabkan akak punya lens berwarna so akak dinasihatkan oleh kawan akak untuk pakai dalam 4 jam sahaja..pastu bukak dan biarkan mata rileks.Kalau pakai lebih tu pun boleh..tapi demi mata yang original..better 4 jam sekali bukak..

Akak jugak dinasihatkan jangan pakai masa tido dan mandi.Sebab nanti problem..Kesilapan akak cuma satu..Akak terbeli yang berwarna dan 3 bulan..Bagi new user sepatutnya beli yang transparent dan sebulan ja..Tapi kawan akak kata..okey cuma kena pandai jaga.In Sha Allah..Akak akan try jaga elok2..

Tip cara nak jaga Lens korang!
- Pastikan sabun tangan dulu sebelum pakai
- Contact lens tu haruslah bersih daripada debu2 cinta
- Jangan pakai lebih daripada 8jam
- Jangan terlalu dekat dengan kepanasan
- kalau dia kata boleh pakai sampai 3 bulan tapi korang kena buang dah sebelum 3 bulan
- Masa pakai tu kalau rasa macam x pakai lens tu.maknanya lens tu elok g.kalau x..say bye2 to lens..kena beli baru

Setakat ni saja apa yang akak nak share pun.Akak nak layan tv jab ya..


#promosi Krim Hormon Masih berjalan ya..
Siapa nak order boleh Whatsapp akak
 017-942 2712





2 comments:

  1. hai singgah sini:) jom singgah blog sy http://hyheejabs.blogspot.com/

    TQ!

    ReplyDelete