19 May 2016

Kita Cuba Safiq Rahim Punya

Kita Cuba Safiq Rahim Punya| Kenai ka aku dengan kapten bola JDT tu.Mentang-mentang kawan tu tengah femes la ni nak tumpang tuah dia la tu..Oppss...Jangan viral no.Sebenaqnya tak ada apa aihh..Kan Safiq Rahim duta makanan meow sekarang.Kita cuba la bagi kucing-kucing kita makan yang tu pulak..


Kalau hampa nak tau.Dalam rumah aku ni ada 5 ekoq kucing..Minggu ni bertambah lagi 2 ekoq.So totally sekarang ada 7 ekoq.Ramai kan..Meriah habaq hang.hahaha.Maklumlah rumah aku tu kalau tak ada kucing..Sunyi sepi macam library ja.Laki aku tak banyak cakap..yang aku pulak memang pok pek pok pek.Tapi pok pek pok pek sorang-sorang ja.Bukan laki aku nak layan pun.Kesian kan..Nak anak tapi belum rezeki..Tengah usaha gak..Berdoa tu yang penting..Mungkin Allah gantikan apa yang aku nak tu dengan kucing-kucing yang peramah ni..Allah nak uji aku dulu kot..Sama ada aku dah bersedia untuk galas tanggungjawab mak orang ni..

Kalau dulu aku ni memang tak berapa suka bising sangat.Tapi sejak dah kawin naluri tu dah lain.Aku reda..amboi tajuk lagu pulak..Tak pe..Janji kucing-kucing aku ada dan happy.Bijak ka kucing aku.Yup..terlampau bijak..Mana main minum susu mak dia si lulu tu..seminggu sekali mesti laki aku beli susu ducth lady..Dengan aku depa tak berani mintak sangat.Aku garang sikit..Alhamdulillah jugak..Depa tak membuang merata tempat.Hanya di satu tempat ja..selalu kalau aku nak bagi arahan aku bagitau kat mak depa ja si Lulu tu.So maybe dia habaq kat depa kot..Depa pun dah tau time nak tiduq pukui brapa..Tepat jam 10 malam aku akan lepas depa p tiduq kat tempat depa.Sebulan sekali aku akan bagi mandi depa kecuali Si Lulu tu..Dia memang penakut air dan hujan.



Aku selalu gaulkan nasik putih dengan wetfood depa tu iaitu POWER CAT.Memang depa suka makan.Lagipun wetfood ni dalam bekas tin dan mudah disimpan.Masa kita beli dia mai siap-siap dah penutup plastik.senang kan..Lepas buka boleh simpan untuk seminggu lagi dalam peti ais..So tak dak bau.wetfood pun bukan nak pakai semua..Sebab aku gaul dengan nasik..so jimat tang situ dah..Harga wetfood  by Power Cat ni berpatutan..Satu tin baru RM 3 lebih..so sebulan  4 tin ja aku pakai..janji perut depa kenyang tu ja..



Kucing ni adalah haiwan kesayangan Nabi Muhammad S.A.W..Jika kita pandai asuh dan jagai dia..Di syurga kelak dia menanti kita.even aku garang tapi aku sayang depa.Aku kalau marah depa pun just jentik telinga ja.Tu pun ada orang nak kucing aku ni..Memang aku tak bagi la..kecuali adik beradik aku.

Love you

4 comments:

  1. tapi boleh tahan mahal lah..hemmmm

    ReplyDelete
  2. banyak nye kucing, omey omey plak tu...
    mesti kucing2 awak syok dpt makan sedap...
    berpesta la dorang

    ReplyDelete
  3. ok, sofa bekas cakaq2 tu dah nampak..nk kena babab ni..haha!

    ReplyDelete
  4. Lya pun pncinta kucing, tringin nak bela tpi kat cne byk anjing kesian byk kucing2 jdi mngsa aniaya. Tgk kucing mati pun kita sedih

    ReplyDelete