14 April 2016

Review Movie-The Jungle Book

Mowgli adalah seorang budak lelaki yang dibesarkan oleh sekumpulan serigala.Setiapa hari Mowgli dilatih untuk menjadi serigala oleh Bagheera(harimau hitam).Tapi suatu hari ketika musim kemarau Shere Khan(Harimau) memberi amaran kepada Akela(serigala) ayah Mowgli,Mowgli harus diusir daripada kumpulan haiwan tersebut.Jika tidak dia akan membaham Mowgli.


Bimbang akan keselamatan kumpulan serigala tersebut,Mowgli mengambil keputusan untuk kembali kepada kumpulan manusia.Bangheera menemani Mowgli menuju ke kumpulan manusia.Namun atas sebab satu peristiwa Mowgli terpisah daripada Bangheera.Mowgli hampir dibunuh oleh seekor ular sawa gergasi tapi sempat diselamatkan oleh Baloo(beruang).

Saat Mowgli nak berpisah dengan Raksha(ibu serigalanya)
Baloo ni memang kelakar.Lawak habis.Sepanjang dalam panggung semua orang ketawa tak henti-henti bila Baloo mainkan peranan.Korang boleh bayangkan tak yang seekor beruang boleh panjat gunung dan pokok..Rugi tau korang tak p tengok.Semalam hari Rabu so harga tiket murah sikit so sah-sah la panggung penuh.
Mowgli dan Bagheera
Mowgli dan Baloo

Bila Mowgli dapat tahu Akela mati dibunuh Shere Khan.Mowgli nekad kembali kepada kumpulan serigala dan membalas dendam atas kematian ayahnya.Korang rasa Shere Khan tu mati ke tak.hehehe..Memang best..Masa Mowgli nak berpisah dengan kumpulan serigalanya tu..agak sedih jugaklah.Aku menitis air mata jugak..Tapi bila dah sampai kemuncak tu..best dan kelakar..

So korang yang belum p tengok..Cepat-cepat p..Aku bagi 4/5 bintang untuk The Jungle Book 2016..

Happy watching movie

Psttt..Hari ni last day tau untuk GA Blogger Utara [klik sini]

7 comments:

  1. Replies
    1. Kena tengok..Rugi tau tak tengok..ada sedih ada gembira dan ada pengajarannya

      Delete
  2. Replies
    1. Bagi Fida best sebab fida memang suka citer tentang kehidupan..

      Delete
  3. salam..
    yaya da tgok da..besh..huhu

    ReplyDelete