4 April 2016

Kerana Sehelai Tudung



Video di atasa bukanlah video daripada Vietnam atau India..tapi Malaysia..Demi sehelai tudung yang limited edition dan harga yang agak mahal..sanggup mereka semua berasak tanpa mengira jantina.Yang kelakarnya pulak..Pengusaha tudung tersebut seperti suka pulak.

Sanggup kah kita buat orang kita sedemikian rupa..Cubalah ikut cara orang Jepun.Beratur dengan elok.Sudahlah kena tunggu seawal pagi..kemudian berebut begini.

Aku bukan nak pertikaikan ..Baguslah bisnes orang melayu yang maju..tapi perlulah ada adat yang lebih baik.Aku tahu nanti mesti pihak pengusaha tudung berikut akan kata "Situasi tak dapat dikawal"..

Diharap kelak,tolonglah mengubah cara mengambil nombor ni..Tak payahlah nak berebut teruk-teruk gini..Kesian..

#jangankencamakakpulak

Aku beli tudung dekat pasar malam tak payah nak berebut nombor pun..Janji tudung tutup aurat yang sepatutnya..

7 comments:

  1. Macam-macam la org kita ni .. kadang malas nak amik pot bab2 ni.

    ReplyDelete
  2. salam perkenalan. done follow blog awk #217. sudi2 lah singgah blog sy ye http://akuhanyagadiskampung.blogspot.my

    saya pun tak paham knp org sggup berhimpit laki pmpuan semata2 nakkan tudung FAREEDA tu.

    ReplyDelete
  3. emm, krik2, nasib baik timm xtrmasuk dlm golongan yg begini..haih..

    ReplyDelete
  4. hangat ni isu ni.. tapi lawak la yang pattern tu..

    ReplyDelete
  5. mahal dan kebetulan tersama dengan design orang lain

    ReplyDelete
  6. X sanggup kot biarpun limited mhl lgi tu memg x la d bli hhi

    ReplyDelete