8 April 2016

Bila Berkerja Dengan Company Kedekut

Hai semua.Minggu ni aku kurang lawat blog korang.Kalau yang ada pun beberapa blog ja.Bukan aku tak mau lawat blog yang lain.Kalau boleh aku nak sangat terjah semua..Tapi apa daya.Kesihatan aku kurang memberangsangkan malahan aku juga ada banyak kerja nak kena siapkan dalam minggu ni..Maklumlah nak ambik MC..doktor tak pernah nak bagi..Dia kata muka aku nampak sihat ja..Dia tak tau..Dalaman aku ni..Dah sampai tahap kritikal dah..Aku ingat aku nak bercuti seminggu ja..Unpaid leave pun unpaid leave je la..Tak larat dah weii.Ni nak pergi food review pun tak pasti lagi..Memang tak larat sangat-sangat..Maaflah Korang kalau aku tak kesampaian nanti..


Tengok muka aku pun dah lesu dan sendu..Bukan tak ambik air solat yer..Tapi memang tak larat..Bangun pagi-pagi pun dah kunci jam..tapi bila bunyi aku tutup...10 minit kemudian bunyi lagi..aku tutup..sampailah jam 7.20pagi..Barulah aku gagahkan diri bangun..nak kena g kerja dan mengadap jem.Lambat pun lambat la..aku memang tak daya lagi...Mujur esok Sabtu,aku cuti..Nak rehat puas-puas je dekat rumah..Kalau aku larat..aku pergi balik kampung..nak g food review..kalau tak..sorry again..

Minggu ni juga aku bersuara dekat suami aku.Aku ingat aku nak resign..Aku rasa tak sejiwa lagi dengan pekerjaan aku sekarang..Memang sayang.Dah 4 tahun 1 bulan aku kerja sini..Tapi tah la..Maybe dengan cara majikan layan pekerja kot..Siapa sangka company yang besar gini..tak ada dinner..tak ada trip..bonus pun alahai..ciput ja..Ampoi CNY..beli nasi pun tak lepas..Dan terkini kenaikkan gaji non hado..Kedekutnya memang menjadi-jadi.Sale kalut suruh kita buat..Tapi benefit untuk pekerja langsung tak terfikir nak bagi.Memang bulan lepas dah ada ramai yg resign..Bulan ni pun ada jugak yang aku dengar dah bagi surat..

Aku??Aku memang dah siapkan surat..Tinggal nak print out jer..Cuma suami aku kata..better lepas raya..Iyerlah raya lagi 2 bulan lebih ja..nanti lepas raya.carilah kerja lain.Aku bukan nak merungut sangat tapi inilah realitinya..Kerja makin banyak..Kenaikkan gaji satu sen pun tak ada..

Okeylah..cukup sampai disini luahan hati aku ni..Aku nak pergi basuh muka sat.Memang mata pun tak leh bukak dah ni..

Bye..

8 comments:

  1. Sabar aja dulu, Tuhan pasti punya rencana yang lebih baik :)

    ReplyDelete
  2. Kalau hati dah tak seronok bekerja, lebih baik cari kerja lain,mungkin Tuhan nak bg hint suruh tukar kerja yg lebih baik :-)

    ReplyDelete
  3. 4 thn satu jngka masa yg pjg tu..kira pekerja lma tpi d lyn spt ank tiri memg x blh

    ReplyDelete
  4. Minta jauh kerja dengan company kedekut

    ReplyDelete