2 March 2016

Best Ke Pakai Winds Note Grace IV

Best Ke Pakai Winds Note Grace IV | Hari ni hari kedua aku menggunakan telefon bimbit jenama Winds.ada jugak yang tanya bagus ke..Elok ke..Cuba review sikit..Maaflah yer..Aku baru saja pakai 2 hari..bukan 2 tahun..So nak review lebih-lebih tak boleh lagi..Kalau setakat hari ni..okeylah..

Ni antara maklumat telefon bimbit yang aku tengah pakai sekarang

DATA
GPRSYes
EDGEYes
WLANYes
BluetoothYes
USBYes
CAMERA
Primary5.0MP
Secondary2.0MP
VideoYes
FeaturesDual Flash Light
FEATURES
OSAndroid 5.1
CPUMTK6735M Quad Core
SensorsYes Yes
MessagingYes
BrowserYes
RadioYes
JavaYes
ColorsGold(Gold border), Gold(Silver border), Black(Gold border), Black(Silver border)
BATTERY
2500mAh

GENERAL
PriceRM 379.00
2G NetworkGSM 850 / 900 / 1800 / 1900 GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
3G NetworkWCDMA 900 / 2100MHz
SIMDual Sim, Dual Stand-by
Announced27th January 2016
StatusAvailable Available
BODY
Dimensions142.2 * 71.2 * 8.5mm 142.2 * 71.2 * 8.5mm
Weight-
DISPLAY
TypeHD Screen
Size5.5 inches
Multitouch-
SOUND
Alert TypeVibration ; MP3, WAV Ringtones
LoudspeakerYes
3.5mm jackYes
MEMORY
Card SlotTF Card - up to 32GB
Internal8GB ; 1GB Ram 8GB ; 1GB Ram
Telefon bimbit seakan-akan Samsung Note 5..Tapi versi Malaysia punya la..
Putih bersih je accessories dia..

Front Camera by Winds Note Grace IV

Muzik dia pun tak la menyakitkan telinga..So kepada korang yang nak beli hanset baru tu..bolehlah cuba  Winds Note Grace IV

9 comments:

  1. Replies
    1. Yup..Masuk list Zumal..Memang puas hati Fida pakai setakat ni

      Delete
  2. X pernh lgi lya dgr...kot ok kn nnt bila lma da pkai blh la wat riview

    ReplyDelete
  3. dah pakai hampir 3 bulan...so far so good la setakat ni...

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah...dah hampir 3 bulan dah pakai..memang puas hati sangat2...support barangan buatan malaysia..

    ReplyDelete
  5. Saya pakai Winds Note Grace V.. spec tinggi sikit berbanding yang IV dan setakat ni memang berbaloi dengan harganya..

    ReplyDelete
  6. saya nak try guna winds grace v..camana so far ok ke fon tu..bateri tahan lama tak..dan data kuat makan bateri tak

    ReplyDelete
  7. saya baru terfikir nak try guna winds note grace v..so far ok ke bateri dia..tahan lama tak..kalau guna data kuat tak makan bateri

    ReplyDelete
  8. Sye pun pakai grace v..mmg berbaloi fon tk pernah heng coz ram die 2gb rom16gb

    ReplyDelete