9 March 2016

Budak Temangan BBQ Di Ulu Yam

Budak Temangan BBQ Di Ulu Yam | Nampak tak permainannya..Dah dua minggu cerita ni berlalu..Baru nak ceritakan hari ni..Hari ni terlbih ada masa pulak.Tak mau ketinggalan..Aku up story pasal BBQ dekat Ulu Yam.

Sebenarnya..Sebelum pergi Genting ENTRY DI SINI..Kitaorang pakat nak pergi mandi dekat Ulu Yam.Aku pernah pergi Ulu Yam ni sekali jer..Tu pun tahun 2010..Masa tu tak kenal dunia lagi..Pergi pun ikut orang..Sekarang ni 2016..Aku jejakkan kembali kaki di Ulu Yam...kalau dari Selayang dekat je la..tapi aku daripada Cheras..mau memusing jugak la..Maklumlah suami aku tak pandai sangat bab jalan ni..Mujur geng dia ada hantar location..Waze always safe my journey...

Janji pukul 10 pagi..tapi biasalahkan..Janji melayu..Pukul 11 baru cukup korum..Kitaorang pergi dalam 8 biji kereta ..sampai-sampai je pakat sibuk nak bakar ayam..bakat jagung..Sosej..yang sibuk nak mandi pun ada..termasuk aku..Nasib baik ada geng..maklumlah  geng-geng suami aku kebanyakkannya bujang..Aku pulak bukan orang kelantan..So susah sikit nak join.tapi mujurlah ada jugak wife geng suami aku yang boleh bergaul rapat dengan aku..


Aku mula celup kaki dulu..Tu pun boleh tahan sejuk gak air dia..Lepas tu apa lagi jadilah badak berendam..
Sejuk gila wei..lama jugak aku berendam..

 Mujur ada tempat berbumbung...Tak la kena panas sangat kan..


 BBQ kitaorang disponsor oleh salah seorang ahli politik jugaklah..Kenyang sangat..Macam-macam ada..




Inilah barisan geng-geng Temangan..ooo lupa Temangan ni terletak di daerah Machang,Kelantan..Memang setiap tahun diaorang akan buat renuion ni..Dulu di Teluk Kemang..Sekarang ni Ulu Yam..Next dekat mana pulak pun tak tahu la..

Korang pun boleh datang mandi manda dekat sini..Memang best sangat..rasa tak puas tau..Bayaran masuk hanya RM 1.00..tapi kitaorang free je..sebab ada taiko yang bayarkan..hehehe..

3 comments:

  1. Bestnya mndi mnda..feveret lya tu.da bbq lgi aishh free memg nyaman

    ReplyDelete
  2. tgok gmbar pun nmpk sjuk adn fresh !

    ReplyDelete
  3. bestnyaa picnic ramai and BBQ.. dulu time uni slalu gak ke ulu yam ni.. skrang da masing2 mrata pegi.. xde da activiti gini..

    ReplyDelete