19 March 2016

Apa Itu Uniques Dan Views Daripada Nuffnang

Morning guys!!..
Saja aku aku godek-godek purata pengunjung yang telah singgah dalam blog aku ni..Tak percaya sungguh aku..Totally..ramai jugak yer yang singgah blog sendu ni.

UNIQUES -382 manakala VIEWS 1563.
Korang tahu tak Uniques tu apa..Views tu apa?
Okey dipetang yang indah ni..Aku nak kongsilah sikit..Apa beza dua benda alah ni..Jangan korang tengok Views beribu riban..Korang dah..FULAMAK!!!..ramainya..Salah tu okey..

UNIQUES ni adalah bilangan pengunjung dalam blog korang..TAPI..dia tak pakai IP Address yang sama..Berbeza tau..Disenangkan cerita dia tak pakai alamat internet yang sama..

Views ni pulak..pengunjung tetap harian kita..Macam aku..satu hari aku buka blog kawan-kawan aku lebih dari 2 kali..So jadinya..views aku dekat situ dah 3 kali..Kalau sepuluh orang buka 1 blog tu 3 kali sehari..tak ka jadi 30 views satu hari..kan.(1x3x10=30).So perkara begini amat penting yer..

Masa tu la penaja blog korang nampak korang..Dan bagi job dekat korang..Salah satu tips daripada aku nak naikkan uniques dan views ni..

KORANG KENALAH RAJIN UPDATE BLOG!!!

 Aku ni baru lagi dalam dunia blog..Tak sehebat sifu blogger kat luar sana..tapi itu sajalah mampu aku lakukan..Dan lagi satu kenalah SABAQ.. Kalau korang tak sabar..Memang tak kemana dunia blogging ni..So KOMUNITI BLOGGER UTARA..Luaskan kuasamu..amboi..Trademark macam kenai ja..

Sekian saja carutan aku dipetang hari ni

4 comments:

  1. yer betul tu.. lagi satu robot visitor.. hehe..

    Jalan2 sini.. Jom baca,,

    Penting ke penggunaan https dalam SEO Ranking?> site.

    ReplyDelete
  2. Alangkah bestnya kalau yang unique view tu berlaku time iklan tersiar yer...

    ReplyDelete
  3. tahniah fida .. keep it up ^_^

    ReplyDelete