23 February 2016

Skin Care Pilihanku

Skin Care Pilihanku | Nampaknya ini kali kedua aku kongsikan skin care apa yang aku sedang gunakan.Kenapa aku nak kongikan lagi.Ianya kerana aku memang suka sangat skin care ni.Hari tu aku senjaga tak pakai skin care ni selama sebulan.Ya Allah..memang jerawat bertimbun-timbun naik..Dan yang paling dasyat..Jerawat besar naik dekat pipi..Budak dekat ofis pun tegur..Akak kena penumbuk dengan siapa kak..hehehe..Aku hanya mampu senyum..aku cuba tutupi jerawat besar tu dengan tudung.Tak pasal-pasal pakai tudung ke depan sikit..Aku ni kalau pakai tudung mesti nak kena nampak muka penuh..Maksud aku nampak bulat..sebab itu keselesaan aku..

Balik kampung awal bulan lepas..Apalagi..kena bebel dengan mama aku la..Dia tanya aku tak pakai dah ke skin care aku tu..Aku cakap la.berhenti jab..Sekali adik aku bagi 4 kotak..Apa lagi...Rezeki jangan ditolak..Sebabnya..dekat KL ni harga skin care ni agak mahal..Kalau dekat kampung..Harga dia jauh lebih murah..walhal..original jugak..Sebab apa aku tak pasti..Nak kena pergi jumpa pengasas skin care ni dulu yer..heheh

Hari dah dua minggu aku pakai balik skin care ni..Opps...sebelum terlupa..Skin care..Skin care yang aku sebut-sebut tu semestinya.babies blink..Ya..aku suka produk dia..Sabun dia wangi..Serum dia pun wangi..Krim dia tak meleket dan berminyak macam krim di luar pasaran sana...Setiap hari aku mesti tak kan ketinggalan pakai produk ni..kalau tak pakai..tidur tak lena..Macam dia tengah panggil-panggil aku untuk pakai..

Abaikan jerawat dekat dagu aku tu..maklumlah tengah cuti bulanan..mesti tumbuh jugak seketul..adat dah..
Setiap pagi aku akan basuh muka aku dengan sabun babies blink..dulu warna pink..sekarang warna purple..wangi tau..Lepas tu aku akan pakai toner..Kalau muka korang rasa pedih-pedih tu..maksudnya..muka korang ada luka..Mungkin sebab bekas jerawat yang korang picit-picit tu..
"INGAT JANGAN SESEKALI PICIT JERAWAT"
Lepas dah sapu toner..barulah aku pakai krim siang babies blink..tak payah tebal-tebal ..dan yang paling penting..aku tak payah nak pakai bedak dah..

Tengoklah bertapa berkotak-kotak aku ada..Ni untuk stok beberapa bulan..Sempat kot habis sebelum aku balik kampung..Nanti balik kampung nak beli buat stok lagi..Suami aku siap kata lagi..Ni meja solek ke..gudang babies blink..Tapi demi suami tercinta..aku relakan je..apa dia nak kata..aku okey je..Nak cantik pun dekat dia jugak kan..

Setiap malam pulak aku masih cuci muka dengan sabun babies blink serta toner..kemudian aku akan sapukan 2 titis serum babies blink pada wajah..last sekali baru aku sapu krim malam..Aku pakai serum ni 2 hari sekali jer..Dan kalau korang nak bagi bibir korang pink..korang bolehlah sapukan krim malam ni..aku dah cuba..dan berjaya..walaupun tak pink betul-betul..

Dulu bibir aku hitam sikit..Macam orang merokok pulak..Sekarang ni sejak aku sapu krim malam..Alhamdulillah warna hitam dah bertukar merah sikit..Tak pakai lipstik pun dah okey..So kepada sesiapa yang masih tercari-cari skin care apa nak dipakai..Aku sarankan korang cuba Babies blink ni..


2 comments:

  1. Nasiblah tak de masalah jerawat so mak belasah jer pakai skin care apa pun hihi...janji mampu milik gitu Fida....

    Tau tak pe, mmg mahal mahal benda sekarang ni kan, rasa nak guna lidah buaya jer, murah hihi...

    ReplyDelete