16 February 2016

CNY Punya Angkara

CNY Punya Angkara | Huisshhh..Semalam dasyat sungguh penangannya..Tak tidur lena aku.Rasa macam nak bangun dan pergi tidur dalam gua jer tau.Aku dah lelap je..kedegungnnnn!!! Dia bagi..Berapa kali aku terkejut pun tak tahu la..Ni aku yang besar panjang ni..Kalau baby tak tahu la macam mana..Mesti meraung nangis sebab terkejut..So dah nampak dekat situ..Aku ada sidrom cepat terkejut .So laki aku bangun..dan tutup rapat-rapat tingkap bilik....Dan kemudian..dia ambik bantal terus pekup telinga aku..

Aku memang tak kan boleh tidur selagi ada bunyi bising sekeliling..Even bunyi kucing atau cengkerik sekalipun..Dan lagi satu..Aku akan automatik bangun sekiranya kipas tetiba off.Macam hari tu dekat kampung,Abah aku tutup ibu suis sebab nak wayaring baru..Automatik aku bangun tau..Abah dengan mama aku gelak je..Diaorang memang tahu..Aku punya style..Sebab tu la dekat umah mentua..Aku beli kipas sendiri..Tak suka kongsi.

Lagi satu style aku.bangun je tidur mesti terus p mandi.Tak kisahlah pukul berapa pun aku bangun.Aku selalu diperli masa dekat umah mak mentua aku..Awalnya mandi tak sejuk ke..Yup diaorang kat sana memang mandi atas pukul 10..Tapi aku bangun terus g mandi dan siap basuh baju..Aku tengok diaorang pukul 12 baru nak basuh baju..Sementara tu baju aku dah hampir kering..hahaha..Ni memang tabiat aku sejak aku masuk asrama lagi..Iyerlah masa duduk asrama kena bangun awal..even korang sekolah petang..tetap kena bangun awal sebab kena beratur dengar bebelan akak-akak senior..Memang waktu rasa..ishhh..meluat nya..tapi sekarang ni dah rindu balik..

Kalaulah dapat patah balik k zaman sekolah menengah dulu..
Okeylah..sekian saja bebelan aku untuk hari ni..


5 comments:

  1. Kalau kat rumah Zumal CNY nie ok lg, time Melayu raya yang tak boleh tidur, kucing pun demam jadinya...

    ReplyDelete
  2. Ehhh cmala lya pun klau bangun trus gi mndi bab x selesa

    ReplyDelete
  3. baguslah akak tanam habit berpagi-pagian...murah rezeki, banyak keje dpt selesai dgn cepat dan confirm takde tangguh2..terbaik la akak...thumbs up!!

    ReplyDelete
  4. Bagusla akak fida. Hee. Bolryh jd inspirasi ni. ^_^

    ReplyDelete
  5. kalau dapat patah balik ehh, haishhh

    ReplyDelete