2 January 2016

2016 Tahun Mencabar Jiwa Dan Minda

Assalamualaikum dan " Selamat Tahun Baru 2016!!! "
Suka korang yer..Cuti direct terus sampai Ahad ni..Aku ikutkan pun memang cuti direct terus sampai Ahad..Tapi hari ni Sabtu aku terpaksa masuk kerja gak..Sebab Sabtu depan aku nak holiday..Again!!..Yup..

Laki aku buat plan last minute...Hari Khamis baru dia inform aku yang next week nak holiday..Then aku cakaplah..Kenapa bukan this week..aku cuti 4 kot..tapi dia cakap..tak boleh..sebab staff dia ambik dah 4 hari ni..so aku sebagai wife yang "mithali sangat " menurut perintahnya..huhuhu..nasib la dapat laki macam gini..oppsss...


Korang sambut malam tahun baru kat mana?Aku tak p mana-mana pun..masa dan dinner kat umah jer..Pastu layan movie yang baru dibeli Rabu lepas dekat "Pasar Malam Terpanjang".Murah je 3movie  RM 20.00 je..Pastu boleh tengok berulang-ulang sampai muntah..Antara movie yang aku tengok malam tu semestinya.."Polis Evo"..Bagi aku movie ni best la..tapi tajuk macam tak kena je..setahu aku polis evo ni dia main kat jalan..tapi movie ni..banyak main kat atas bot..atas sampan..pastu tembak-menembak atas darat..Tang mana polis evonya aku tak pasti..Tapi itu pendapat aku la..setiap orang tak sama pendapatnya kan..

Anyway,semoga tahun 2016 ni akan membawa sinar baru dalam kehidupan kita semua.Aku pun berharap sangat yang aku akan mendapat sesuatu yang sangat-sangat aku nantikan dalam tahun ini.Tahun 2016 adalah tahun yang paling mencabar jiwa dan minda kita sebagai rakyat Malaysia jugak..Harap-harap ekonomi negara kita akan pulih seperti sediakala..Duit pun nak kena bajet-bajet dah sekarang ni kan..Okeylah..Aku nak buat kerja..Nanti kalau ada masa..aku BW korang ye..

Sayonara..
Muah cikek

3 comments:

  1. Singgah sini and tagging you here http://bluechoralpearl.blogspot.my/2015/12/jawapan-untuk-fadhilah.html ^_^

    ReplyDelete
  2. Wahh best arr cuti2 messia..nnt jgn lupa update taw cuti2 fida hihi

    ReplyDelete
  3. aida tgk dah polis evo.
    menarik. aida suka.
    tak la meleret sgt. action pun ok kan?

    ReplyDelete